Mindig sz*ik a macska valamit – by Béb

Érdekes dolog történt, míg Bolognában voltunk… Családunk férfitagjai szanaszét tartózkodnak a kertben és a lakásban, amikor hallatszik egy rohadt nagy robbanás… összeszaladnak, nézik, mi a franc?, rögtön a kazánra gondolnak… aztán amikor bemennek a fürdőszobába, azt látják, hogy a zuhanykabin elhúzható üvegajtaja egyszerűen szétrobbant, és mindent beterít az üvegszilánk. Basszus, ha rágondolok, kiver a víz, hogy mi van, ha valaki éppen zuhanyozik… ebbe akár bele is lehet halni. De túlélni sem lenne kellemes ötezer üvegszilánkkal az ember testében. Azóta a kabin közelébe is alig merek menni, mert egy ajtaja még megvan… A Családfő meg írt a cégnek, és megrendelt egy ajtót. No… ma reggel mondtam neki, hogy ezt a megrendelést azonnal vonja vissza, sőt, a másik ajtót is leszedjük, mert egy ilyen bizonytalan minőségű szerkezetben nem hogy a kölkeimet nem fogom engedni zuhanyozni, de még én sem megyek a közelébe, csak amennyire muszáj. Na, ezen elbalhézgattunk egy kicsit, de aztán lemondta a megrendelést, és ma vettünk egy zuhanyfüggönyt a hetvenezres kabinba, amit majd holnap valahogy felszerelek, hogy azért lehessen használni. Már írtam egyszer, hogy elég pechesek vagyunk ezzel a házzal ilyen szempontból, basszus, minden elromlik…. konkrétan ezt a kabint tavaly előtt vettük, mert az, amivel vettük a kéglit, már néhány hónap után javíthatatlan lett. Az van amúgy, hogy ahogy elhúzod az ajtót, elég nehézkesen működik, hamar elvízkövesednek a görgők, és valószínű ezért feszült be az üveg. De ez bármikor újra megtörténhet. Van elég bajunk, ennek még a milliomodnyi esélyét sem vagyok hajlandó felvállalni. Van ugyan egy kádunk is, de amellett meg ki vannak a fugák lazulva, és valahogy lefolyik a víz, mert a túloldalon ázik a fal. Faca lesz, a végén lavórban mosdunk. 😛 Az az igazság, hogy jó biztosításunk van, kifizetné a biztosító, hogy rendbehozassuk a kád környékét, a vizes falat, a kabin helyére pedig szeretnék építtetni egy zuhanyozó részt: egy fal téglából, lecsempézve, csaptelep a falra, egy kis küszöb – ennyi. Könnyebb is tisztán tartani. Csak nem ismerek egyáltalán olyan csapatot, aki ezt megbízhatóan meg tudná csinálni, ha esetleg tudtok jó mesterembereket (vízszerelés és csempézés all in), ne tartsátok benn az infot. Köszi.

Reklámok

15 thoughts on “Mindig sz*ik a macska valamit – by Béb

 1. Nem biztos, hogy elvág. Az ilyen üvegek általában úgynevezett securit üvegből készülnek, ami nem vág mint a “rendes ablak”. Oké, kellemetlen, ha pont ott vagy amikor szétpattan és tényleg okozhat balesetet, de nem lesz horror vérfürdő és ezer szilánk sem a testekben. A kocsik ablaka is ilyen üvegből készül. 🙂 csak kérdés, hogy az ilyen kabin üvege mennyibe kerül.
  Ja… tipikusan azok az üvegek “robabban” sok ezer darabba amelyek nem vágnak. Csak gondolj egy régi üvegekre, azok nem estek így szét.

  Minden esetre nem lehet kellemes egy ilyent átélni 🙂

  • Én is ezt gondoltam, de képzeld el, hogy még mindig találok szilánkot a fürdőszobában itt-ott, és már csak annyival is összevágta tegnap a kezemet, hogy próbáltam összeszedni. Szóval ez igazi “vágós” üveg. 😦

 2. Én ismerek, de messze van, ezzel sajnos nem vagy kisegítve. Remélem találtok megoldást rá. Öcséméknél is épített zuhanykabin van, az egyik oldala üvegtégla ( pff megint üveg, mi? ) és nagyon jól szuperál nekik.

 3. az üvegtégla tényleg jó ötlet… nem lesz olyan sötét és az azért nem olyan robbanékony, mint egy pár milliméteres üvegfal. Amúgy meg egy horror lett volna magát az attack-ot megélni, de tényleg ezek “elvileg” nem vágós szélű szilánkok, hanem mintha sok ezernyi üveggolyó lenne, nem? Irigylem a biztosításotokat, mi egy vagyont fizetünk, aztán mégse térít soha semmit, mindig van rá magyarázat, hogy az adott ügyre kiegészítő eztmegazt kellett volna kötni. Mestert én sem ismerek, de a kádnál nem elég a szélét szilikonnal kihúzni? Gyereknél ez volt a bibi, ezt pedig te is játszva megcsinálnád. Esetleg a Tibi is megteszi. Ha találsz valakit, és meg is leszel elégedve vele, jól mentsd el az elérhetőségét, mert előbb-utóbb itt is szükség lesz rá, mert ahogy Béb nagyon helyesen mondta: “mindig sz*rik valamit a macska” 😀

  • Hát ez nem golyó, hanem szilánk, ahogy fentebb is írtam egy kommenthez. Ezt a szilikonos kihúzást utálom, mert előbb-utóbb elkezd alatta bepenészedni… akkor már inkább újrafugáznám – de miért én? Más dolog a hobby, de nemár én újítsam fel állandóan a lakást is. 😦 Mivel ez egy többmenetes meló lenne, úgyis szakembert kell hívni.

 4. Nálunk csinálták a fürdőszobafelújítást. Kitakarítottak, szimpatikusak, gyorsak, minden kívánságom teljesítették
  Sawa 94. kft
  1085 Bp. József krt 41.
  Pap Dénes
  +36 70 629 49 81

 5. Juj, még ha nem is vág, valószínűleg elég durva lett volna átélni a robbanást testközelből! 😦
  Mesterembert sajnos nem ismerek, de drukkolok, hogy sikerüljön valami jót találni. Ja, és az üvegtégla szerintem is tök jó ötlet, baromi hangulatos egy olyan zuhanyfülke 🙂

 6. Nekem a kezemben robban szét pár napja egy ilyen zuhanykapbin üveg. Épp megemeltem függőlegesen, hogy arrébb tegyem amikor robbant és minden tele lett üveggel és a nagy része a lábam elé porladt. 138.000Ft.-os új Niagara Wellnes Maximus 80×120-as biztonsági üveges zuhanykapin legnagyobb méretű oldalfala tört össze. Ezek után én se merek venni hozzá pót üvegfalat amit ráadásul 57000Ft.-ért adnának. 30.000 körül le is gyártanák máshol, Plexiből 45e körül lenne helyette.
  Azt nem értem, ha ez ennyiszer előfordul miért nem fóliáztatják be mindkét oldalát mert az legalább egyben tartaná ha törik és nem lesz tele minden szilánkkal, nem robban szerte széjjel a sok szilánk és talán még erősíti is az üveget. Én mindenképp a maradék két üveg elemet le fogom fóiiáztatni, mert különben nem mernénk használni.

  • Kedves army, kösz, hogy ezt leírtad, mert szinte el sem hiszik nekem az emberek, hogy ez előfordulhat, és azt sem, hogy valódi üvegről van szó. Ez már egy régi bejegyzés, de éppen a napokban takarítottam ki a fürdőszobának egy ritkán megmozgatott részét (szekrényeket elhúztam, stb…), és még mindig volt alatta üvegszilánk, kb. két és fél méterre a kabintól. Ennyire szétszórta. Ijesztő belegondolni, hogy ha éppen fürdött volna valaki, mi történik. Jó, hogy neked nem lett bajod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s